In such an environment so full of art and history, you have the opportunity to taste both meat and fish dishes. The menu is enriched by a wide selection of pizzas. Exclusive nursery for the choice of lobsters and the opportunity to taste the paella made-to-order.
The Restaurant is the ideal place for informal business lunches, dinners, banquets and exclusive ceremonies for which the charming mezzanine floor can be used. During summer it is possible to dine comfortably sat on the stallage by candlelight.
The first mentions of the building date back to a fragment written in 1085. Santa Felicita is consecrated on 2nd November, 1207 by Bishop Adelard and in later times it was given to the baptismal font.
The building has different architectural styles developed over the centuries . Looking at the structure can be found some interesting elements , the imprint mainly Romanesque , the magnificent wooden ceiling dating back to 1300’s , the expansion of the apse performed in the 17th century. The bell tower is considered among the oldest in the city. Of great artistic importance are considered the frescoed walls, which once covered all the church, date back to the 14th century; relevant the beautiful fresco depicting the face of Christ, still present inside the church.
The church was suppressed by the Napoleonic reforms of 1806 , it was sold to private property and it was adapted to civilian use . Towards the end of the 19th century , some of the frescos were removed in order to be preserved. Currently some of them were placed in the warehouses of the Castelvecchio Museum and the rest in the museum G.B. Cavalcaselle at the Juliet’s Tomb.
The church was dedicated to Saints Perpetua and Felicita, two young women in 203 AD were arrested and sentenced to death for having converted to Christianity, since a decree of Emperor Septimius Severus, had forbidden all citizens of the empire to become Christians. The martyrdom took place on March 7th in the arena of Carthage. The cult of Perpetua and Felicita spread throughout the Christian world and was later placed in the first liturgical calendar, the date of their martyrdom.
Il ristorante “Santa Felicita” è lieto di proporvi il Menu selezionato dal nostro Chef
per celebrare con la vostra metà
il San Valentino di Giovedì 14 Febbraio:
MENU DI PESCE
ANTIPASTO
Trilogia di Mare
Cocktail di Gamberetti
Quenelle di Baccalà con Pane Carasau
Salmone Affumicato con Insalata di Arancia e Finocchio
PRIMO PIATTO
Cuori Rossi
ripieni di Bufala, Pomodoro e Basilico
con Ragoût di Ombrina
SECONDO PIATTO
Filetto di Branzino al Cartoccio
con Verdurine e Contorno Misto
DOLCE
Tortino di Cioccolato
dal Cuore Morbido
Prezzo a persona 40€
(Acqua, Caffè e Coperto inclusi)
E’ richiesta la prenotazione: Tel. 045 596301
info@santafelicitaristorante.it – www.santafelicitaristorante.it
Il ristorante “Santa Felicita” è lieto di proporvi il Menu selezionato dal nostro Chef
per celebrare con la vostra metà
il San Valentino di Giovedì 14 Febbraio:
MENU DI CARNE
ANTIPASTO
Crudo di Soave con Burratina Affumicata,
Pane Carasau e Pomodoro Semi-dry
PRIMO PIATTO
Cuori Rossi ripieni di Bufala, Pomodoro e Basilico
con Guanciale Croccante
SECONDO PIATTO
Tagliata di Manzo con Radicchio alla Griglia
e Tartufo della Lessinia
DOLCE
Tortino di Cioccolato
dal Cuore Morbido
Prezzo a persona 40€
(Acqua, Caffè e Coperto inclusi)
E’ richiesta la prenotazione: Tel. 045 596301
info@santafelicitaristorante.it – www.santafelicitaristorante.it
Ristorante Santa Felicita – Verona – Il Video
Una chiesa sconsacrata fa da suggestiva cornice al ristorante Santa Felicita, locale che si trova nel centro di Verona e che rappresenta una delle proposte più originali per chi vuole pranzare o cenare in un ristorante di qualità. In via Santa Felicita 8, questo ristorante a pochi passi da Ponte Pietra e da piazza delle Erbe vanta non solo una delle location più particolari di Verona, ma anche un menu completo e sorprendente, con specialità a base di pesce e di carne, perfetto per godere in maniera completa dell’atmosfera davvero unica che si respira in questa cornice di rara bellezza. Indicato per colazioni di lavoro indiscrete e informali, cene conviviali, banchetti e cerimonie esclusive. Serate indimenticabili nel suggestivo soppalco. Molto caratteristico il plateatico estivo.